28 Nisan 2011 Perşembe

1 MAYIS'TA TAKSİM'DEN EMEK SİNEMASI'NA: "Tekrar MERHABA 1 MAYIS"



12 Eylül darbesinin ardından ilk 1 Mayıs kutlaması 1987 yılında Emek Sineması'nda yapılır. "Merhaba 1 Mayıs" diyen muazzam bir kalabalık toplanır Emek'in fuayesinde. O geceye katılanlar hıncahınç doldurdukları "o dar sokaktaki sessiz kucaklaşma"yı hiç unutmazlar.


Sene 2011, bizler yine kapitalist yağmaya ve kentsel dönüşüm saldırısına karşı emeğimize ve kentimize sahip çıkmak için geri aldığımız Taksim 1 Mayıs alanında olacağız.


Emek Sineması ise hâlâ kapalı. Bizler kamuya ait bu mekânın sermayeye peşkeş çekilmesine karşı çıkıyoruz. Karşı çıkıyoruz çünkü Emek Sineması'nı kapatıp yerine AVM yapacak zihniyetin emekçi mahallelerinde kentsel yenileme adıyla sürdürülen yıkım ve yerinden edilmelerden, okul ve hastanelerin satışından, 3. köprü projesinden, soylulaştırılan semtlerden, özelleştirilen kamu arazilerinden, iktidar ve sermayenin her türlü çılgın projesinden bağımsız olmadığını biliyoruz. Ve biliyoruz ki Emek Sineması'nı geri almak, tüm İstanbul'u geri almak için atılacak küçük bir adım. Taksim Meydanını geri aldığımız gibi Emek'i ve tüm İstanbul'u da geri almak içindir çağrımız.


Bu nedenle herkesi 1 Mayıs alanındaki kutlamadan sonra saat 17:00'dan itibaren 1 Mayıs çoşkusuna devam etmek, o dar sokakta yeniden karşılaşmak için Emek Sineması'nın önünde Yeşilçam'da toplanmaya çağırıyoruz.


Yoldaşlarınızı, aşklarınızı, çılgın hayallerinizi ve içkilerinizi alın da gelin!


Emek Bizim İstanbul Bizim!


İsyanbul Kültür Sanat Varyetesi

emeksinemasi.blogspot.com

iksvaryetesi@gmail.com

isyanbulkultursanatvaryetesi@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder