19 Nisan 2013 Cuma

Arkadaşlarımız değil Polis Yargılansın!


 

7 Nisan’da Emek Sineması’nın yıkımının durdurulması için düzenlenen eylemde gözaltına alınan Hazar Berk Büyüktunca, Özgür İpek, Mehmet Ferit Aka ve Berke Göl arkadaşlarımız hakkında Ceza Kanunu’nun memura mukavemetle ilgili 265. maddesinden ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten altı yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

7 Nisan eyleminde kamuya, yani bizlerin ortak kullanımına açık Yeşilçam Sokak’a girme talebimiz önce polis barikatıyla ardından da gaz ve tazyikli su ile engellenmiş; pek çok insan ara sokaklarda coplanmıştır. Polis, demokratik ve barışçıl bir eylemde bulunan yaklaşık 2000 kişinin iradesine mukavemet ve müdahale etmiştir. O gün İstiklal Caddesi üzerinde yaşananların sorumlusu bizzat kolluk güçleridir ve bunun adı polis şiddetidir.

Bizler, o gün orada olan ve anayasal hakkımızı kullanarak Emek Sineması’nın yıkımını protesto edenler olarak haklarında dava açılan arkadaşlarımızın yanındayız. Onlar gibi şiddete maruz kalanlar olarak diyoruz ki: yargılanacak birileri varsa o da şiddeti uygulayan kolluk kuvvetleridir.

Emek Bizim İstanbul Bizim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder